вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ

      Родители на деца с увреждания излязоха на национално протестно шествие в столицата. Демонстрацията е насочена срещу действащите политики за хората с увреждания и техните семейства. Шествието мина под лозунга „Искаме права, а не ограничения“, а призивът им беше залепен с хартиени сърчица върху гърдите им и гласеше: „Виж човека, не само увреждането“.
      Родителите настояваха за адекватна намеса от страна на държавата, както и за подкрепа за семействата, отглеждащи човек с увреждане. Те настояват и за единна система, която може да осигури комплексна грижа за децата с увреждания, както и за реформи в законодателството, в системата на ТЕЛК и във финансовата система.
      Протестното шествие обиколи почти всички министерства в София, където родителите внесоха исканията си. Пред министерството на труда и социалната политика протестиращите настояваха за среща с министъра и вицепремиер Ивайло Калфин, а след като разбраха, че той участва в парламентарния контрол на Народното събрание, шествието се отправи към сградата на парламента.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ