вторник, 24.09.24
9.6 C
София
12 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЛЕКАРИТЕ В СТРАНАТА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ?

      Лекарите в цялата страна готвят протест навръх професионалния си празник – 7 април. Причина за недоволството на медиците от общинските и частни болници е новият метод за финансиране на лечебните заведения, който фиксира техния бюджет. Протестът ще бъде символичен и няма да попречи по никакъв начин на работата на болниците.
      Според медиците, новият начин на финансиране ще постави медицинските центрове в невъзможност за нормално функциониране. На отделни болници в страната парите вече са орязани с близо 20%, което може да доведе до неизплащане на заплати и липса на медикаменти.
      Новата методика беше приета от надзора на здравната каса. Първоначалната идея беше болниците да получават до 95% от миналогодишния бюджет. При приемането на методиката обаче стана ясно, че ще бъдат орязани още 7%, което прави под 90% от миналогодишните финансови средства.
      Федерацията на синдикатите се обявиха още в началото на годината срещу новите правила за финансиране.
      Към утрешното негодувание на медиците ще се присъединят и пациентските организации, тъй като в момента, в който здравните заведения изразходят бюджета, пациентите ще влизат в листа на чакащите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ