петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПУТИН ИЗКУШАВА ГЪРЦИЯ С УЧАСТИЕ В „ТУРСКИ ПОТОК“

      На вчерашната среща в Кремъл премиерът на Гърция и президентът на Русия обсъдиха строителството на „Турски поток“, санкциите на Европейския съюз и руските инвестиции в производството и енергетиката на Гърция.
      Главният въпрос на преговорите беше дали Русия ще отмени ембаргото върху вноса на стоките от Гърция. Путин заяви, че Москва не може да направи изключения за една страна, но е готова да създаде съвместни предприятия с някои от европейските държави. Вчера също стана известно, че Министерството на икономическото развитие на Русия подготви списък на предложения за ембаргото и гръцките доставки.
      Ципрас заяви, че Атина като член на ЕС няма пълна свобода при вземане на решения. Двамата политици се съгласиха, че най-добрият начин да се решат тези проблеми е изцяло да се прекрати «санкционната война».
      Владимир Путин заяви, че инвестиции в производството и енергетиката на Гърция представляват голям интерес за руската икономика.
      Участниците на преговорите също обсъдиха възможното участие на Гърция в строителството на «Турски поток», обаче конкретно споразумение по този въпрос не беше достигнато. По думите на руския президент, този проект може да донесе на Атина стотици милиони евро, а решението зависи само от гръцката страна.
      След срещата стана ясно, че Гърция не е питала за финансова помощ от страна на Русия, за да разреши дълговите си проблеми.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ