неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      РАЗКРИХА РЕКЕТЬОРИТЕ, БЛОКИРАЛИ РЕЦИКЛИРАЩИЯ ЗАВОД В СОФИЯ

      Шокираща новина взриви медиите днес. От ефира на Нова Телевизия стана ясно, че Коалиция „За да остане природа в България“ и ПП „Зелените“, заедно с Коалиция за Устойчиво Развитие на обвинения в еко-рекет Дончо Иванов са блокирали в продължение на години изграждането на завод за рециклиране на отпадъци в София. Това се е случило на базата на заведени съдебни дела.
      Владимир Каролев разкри детайли от дело през 2014 г., в което жалбоподател, наедно с Коалиция за Устойчиво Развитие, е ПП „Зелените“. Коалиция за Устойчиво Развитие на еко-рекетьора Дончо Иванов се е изправила в съда срещу проекта за завод, подготвен от Столична община и градоначалника Йорданка Фандъкова. Адвокат Коджабашев, чиято слава е именно с воденето на много екологични дела в България, е главен адвокат на „зелените“ по въпросното дело.
      Борислав Сандов направи шокиращо признание за саботажните дейности, като се опита по нелеп начин да ги аргументира с грижа за обществения интерес.
      Софиянци са наясно, че технологията на завода е забулена в дългогодишни мистерии и въпросителни, които бяха остро разкритикувани и от Европейската комисия. Това беше и причината за замразяване на проекта от страна на Брюксел. Създаде се нестабилност и по въпроса за финансирането на завода. Ако жалбите на еко-рекетьорите бъдат уважени, а технологичният проект на завода бъде върнат за преработване, субсидирането по европрограми може да бъде напълно изгубено.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ