петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОЧАКВАТ СЕ НОВИ СПОРАЗУМЕНИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ГЪРЦИЯ

      Днес започнаха техническите преговори между Атина и Брюксел, които трябва да осигурят базата за нови споразумения, относно кредитиране на Гърция. Най-вероятно, реформите ще засегнат финансовата, пенсионната и трудовата сфери, също и въпроси на приватизацията.

      До 20 април Гърция трябва да представи списък с реформи, тъй като на 24 април ще се състои срещата на министрите на финансите на държавите-членки на ЕС, когато с новия план ще може да се запознае така наречената «тройка на кредиторите» – Еврокомисията, Европейска централна банка и Международния валутен фонд.

      Междувременно, медиите съобщават, че представителите на Еврогрупата останаха разочаровани от резултатите от срещата на 8 април и поведението на гръцката страна. Те констатираха липса на прогрес в реализацията на гръцките реформи. Атина не изрази готовност да намали пенсиите и заплатите, въпреки изисквания на държавите на еврозоната. Обаче според изказване на представител на Гърция, страната скоро може да стане неплатежоспособна.

      Кредиторите смятат, че с такива заявления Атина се опитва да накара институциите да изплатят финансовата помощ. Става въпрос за 7,2 милиарда евро.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ