петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОЖАРИ В РУСИЯ ИЗГОРИХА ПОВЕЧЕ ОТ 1000 КЪЩИ

      15 души са загинали и около 500 пострадали при пожар в руската република Хакасия, съобщава агенция РИА Новости.

       Пожарът се разразил вчера сутринта. Заради силен вятър огънят се е разпространил в 42 населени места. Цели селища бяха обхванати от огън за броени минути. Според министерството на извънредните ситуации, причината за бедствието е човешки фактор — нерегламентирано запалване на суха трева или незагасен огън след пикник. В неделя за пръв път времето се стопли и много хора са били на почивка в местните гори.

      Към момента пожарите са изцяло потушени. Спасателите и пожарникарите ще дежурят в региона в продължение на още 2 дни, защото тлеещити конструкции могат да се възпламенят отново. Разследващите органи образуваха пет наказателни дела за деяния, причинили смърт по непредпазливост.

      За борбата със стихията участие взеха десетки единици пожарогасителна техника, сред която пожарни самолети, вертолети и влакове, както и повече от 5 хиляди пожарникари, военни и доброволци.

      Повече от две хиляди души са останали без подслон, огънят рахруши около 1,2 хиляди домове. Създадени са 24 пункта за временно пребиваване за хората, останали без домове. С пострадалите работят психолози.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ