неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      НАСЛЕДНИЦАТА НА НИНА РИЧИ ОТИВА В ЗАТВОРА

      Наследницата на модната къща „Нина Ричи“ (Nina Ricci) Арлет Ричи отива в затвора. 73-годишната наследничка е осъдена на една година лишаване от свобода заради укриване на данъци. Освен решетките, съдът в Париж взе решение и Арлет Ричи да заплати глоба за данъчни измами, която възлиза на един милион евро.
      73-годишната Ричи е първата известна личност, която ще изтърпява присъда в затвора, след като стана жертва на Международния консорциум на журналистически разследвания. Преди два месеца журналисти оповестиха скандални сведения за сметки на клиенти в швейцарски филиал на банка, които не са декларирали сметките си. Списък с имената на укривателите беше предоставен на властите във Франция. Тогава се оказа, че Арлет Ричи също фигурира във въпросния списък с некоректни платци.
      Освен това се оказа, че за укриването на пари са помагали и самите банкери. Те са укривали доходите на всички клиенти на банката, като става въпрос за сметки с над сто милиарда евро.
      Арлет Ричи не е декларирала приходи над 20 години, като по изчисления на съда, сумата, която известната дама е укрила е около 19 милиона евро. Реалната присъда, която получи е 3 години, но тъй като две от тях са условни, мадам Ричи ще прекара само една година в затвора. Ще и бъдат конфискувани и два имота – един в Париж и един в Корсика.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ