вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОТПУСНАХА ОЩЕ 28 МЛН. ЛВ. ЗА ЩЕТИТЕ ОТ БЕДСТВИЯ

      Правителството одобри отпускането на 28 145 409 лв. за изпълнение на проекти и дейности по предотвратяване на последиците от бедствията в страната. Приблизително цялата сума – 27 млн. лв. ще постъпи по общинските бюджети в засегнатите райони за овладяване на бедственото положение, както и за ремонти и възстановяване на инфраструктурата. Останалите 1, 145 млн. са предназначени за обезопасяване на язовирите, които са в опасност от преаварийно състояние.
      Разходите, постановени от управляващите, са за корекцията на дере и на коритото на р. Отманлийска в община Бургас (3,1 млн. лв.), за аварийно почистване на дерета на територията на община Варна (997 хил. лв.), за изграждане на отводнително съоръжение и подпорни стени в с. Манолич, община Сургурларе (909 хил. лв.), за възстановяване на мост в Пловдив (856 хил. лв.), за аварийно възстановяване на улици в с. Долище, община Аксаково (811 хил. лв.), за укрепване и аварийно възстановяване в участък на р. Берковска в Берковица (800 хил. лв.), за ремонт на пътен надлез над жп линията София-Варна и подходите към него в с. Телиш, община Червен бряг (787 хил. лв.), за изпълнение на мерки за предотвратяване на наводнения от р. Поповска в регулацията на гр. Попово (796 хил. лв.), за корекция на речното корито и мостови съоръжения на р. Краневска, община Балчик (764 хил. лв.).
      Припомняме, че в началото на месеца правителството отпусна на общините близо 14 млн. лв. за възстановяване на щетите от обилните снеговалежи и наводненията, които сполетяха България в последните зимни месеци. Средствата бяха изразходени за изграждане на временни диги и почистване на критични участъци от речните корита.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ