неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ШОФЬОРА, БЛЪСНАЛ 6-ГОДИШНО ДЕТЕ

      Прокуратурата поиска постоянен арест за шофьора, блъснал 6-годишно дете на пътя. Причината са нееднократните провинения на водача, който има 20 глоби за пътни нарушения.
      Припомняме, че 6-годишно дете загина в Панагюрище, след като беше блъснато от джип. Инцидентът е станал във вторник вечерта. Момченцето е карало колелото си, когато 44-годишният Цветан Пъков, който е шофирал джипа, прелетял покрай детето и го блъснал. 6-годишният Петьо Гевечанов е загинал на място.
      Взетата на шофьора проба за алкохол е отрицателна. Предстои да стане ясен и резултатът от кръвната му проба.
      Прокуратурата в Пазарджик е повдигнала обвинение за Пъков за причиняване на смърт по непредпазливост. Според държавното обвинение шофьорът е нарушил правилата за движение по пътищата умишлено като е управлявал лекия си автомобил с превишена скорост в населено място.
      Цветан Пъков е познат на полицията. Той е осъждан през 2012 г. за опит на унищожаване на чуждо имущество.
      По думи на разследващите водачът се е движил с над 100 километра в час в градски условия, когато удря детето. На мястото на инцидента не е установен спирачен път.
      Въпреки налаганите глоби и нарушенията на Цветан Пъков, пътните полицаи съобщават, че не е имало законово оснавание книжката му да бъде отнета.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ