събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПРЕМИЕРЪТ НА ИЗРАЕЛ СРАВНИ ИРАН С НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ

      Паметно шествие се състоя пред някогашния нацистки концентрационен лагер „Аушвиц-Биркенау“ в полския град Освиенцим. Около 10 хиляди евреи от цял свят участваха във възпоменанието на жертвите от Холокост по повод освобождението на германските лагери на смъртта.
      „Също както нацистите искаха да властват над света и да унищожат израелския народ, така Иран се опитва да контролира региона /на Близкия изток/ и да унищожи еврейската държава“. Това обяви израелският премиер Бенямин Нетаняху в навечерието на честването на Холокоста пред мемориала „Яд Вашем“ в Ерусалим, съобщи АФП.
      Израел обвини Техеран, че иска да се сдобие с атомна бомба, във връзка с наскоро постигнатото рамково споразумение между шестте големи сили и Иран за неговата ядрена програма.
      „Дали наистина светът се поучи от еврейската трагедия миналия век?“, запита израелският премиер и подчерта, че подписаното споразумение с Иран, показва, че „поука не е извадена. „Демократичните правителства направиха една капитална грешка преди Втората световна война и ние както и много от нашите съседи, сме убедени, че и сега е направена горчива грешка“, заяви Нетаняху.
      Миналата седмица израелският премиер нарече Иран „най-опасната терористична държава на света“ и я сравни с нацистка Германия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ