петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАСТРЕЛЯХА ПРОРУСКИ ЖУРНАЛИСТ В КИЕВ

      В центъра на Киев днес е убит пред дома си известният проруски журналист Олег Бузина, съобщи Франс прес. По показания на свидетели разстрелът се е случил около 13:20 ч. Бузина е починал на място при стрелба от тъмно-син автомобил „Форд Фокус“, в който са се намирали две неизвестни лица. Полицията призовава всички граждани да се обърнат незабавно към органите на реда, ако разпознаят автомобила на заподозрените.
      Олег Бузина е известен журналист, писател и телевизионен водещ, предаде ТАСС. Той е и бивш главен редактор на вестник „Сегодня“, който напуска заради налаганата цензура от собственика „Медия група Украйна“ .
      Убийството на 45-годишния Бузина, известен в Украйна с проруските си позиции и съпричастност към политическата партия „Руски блок“, се случва само часове след показния разстрел на друга ключова фигура – екс-депутата Олег Калашников , който е съюзник на сваления президент Виктор Янукович.
      Съветникът на вътрешния министър на Украйна Антон Геращенко пише коментар във връзка със смъртта на журналиста в профила си във Фейсбук:
      „Изглежда, че обстрелът на свидетелите по делото „Антимайдан“ продължава. Моля всички, които са имали отношение към организацията и финансирането на Антимайдана или други незаконни действия срещу Майдана, и чувстват заплаха за живота си, да се обръщат към правоохранителните органи, за да не последват Калашников и Бузина“.
      „В Украйна се случват политически убийства. Украинските власти не разследват по правилен начин тези посегателства, докато европейските и американските им спонсори си затварят очите“, заяви руският президент Владимир Путин в няколкочасова пряка линия, излъчвана едновременно по няколко телевизии, радиостанции и в интернет.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ