неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ИД С ПОРЕДЕН КЪРВАВ АТЕНТАТ

      Терористичната организация „Ислямска държава“ извърши поредното си кърваво престъпление. 36 души са убити при самоубийствен атентат в източния афганистански град Джалалабад. Ранените са 110, съобщи NBC News.
      Силна експлозия е избухнала пред банка, където държавни служители вземали заплатите си. В момента всички болници в града са претоварени, а здравните власти призовават гражданите да даряват кръв. Началникът на местната полиция определи на извънредна пресконференция атентата като самоубийствена атака. Все още не е установена самоличността на атентатора и дали той е носел експлозивите или ги е сложил в кола. След като по-рано талибаните поеха отговорност за серия атентати, извършени при изтеглянето на чуждестранните военни, днес те отрекоха да имат връзка с атентата.
      Малко по-късно стана ясно, че организатор на атентата е клонът на „Ислямска държава“ в Афганистан. Това е обявил афганистанският представител в групировката Шайдулла Шахид, цитиран от афганистанската агенция Пажвок и ТАСС.
      В момента се разследва, дали е имало и втора експлозия, след като хората се втурнали към мястото на взрива, за да помагат на пострадалите.
      Полицията съобщи още, че трети взрив, който разтърсил Джалалабад бил контролиран, след като експертите открили друга бомба близо до мястото на първата експлозия. Според местни медии жертвите са над 40.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ