петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      НАШАТА БИТКА СТАНА БОРБА СЪС СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

      Скандалната съдийка Румяна Ченалова не е взела необходимите мерки за принудителното задържане на убиеца от почернената дискотека „Соло“. Причината е, че самата съдийка е била е зависимост. Това заявиха родителите Кирил Въжаров, убитото преди 6 години момче, в сутрешния блок на предаването „Тази сутрин“ по БТВ.
      Радмила и Михаил Въжарови смятат, че близките на прегазения Петьо от Панагюрище не бива да разчитат на ефективен и справедлив процес за убийството на сина си. Те подчертаха, че първо, няма как да бъде бърз подобен процес и второ, малката присъда няма как да бъде справедливо наказание за убийството на невръстно дете. Нашата лична битка прерасна в борба със съдебната система в страната, подчертаха родителите.
      Скандалната съдийка Ченалова попречи на ефективното прилагане на закона в нашия случай, категорична е майката на убитото момче. Въжарова заяви, че е видяла съдийката в белезници. Не се разминах с нея, аз я чаках, допълни тя в отговор на въпроса на водещия Антон Хекимян как се е почувствала при срещата си с Ченалова.
      Въжарова допълни, че по нейно лично мнение дори на подсъдимата скамейка Ченалова се ползва с привилегии.
      Почернената майка припомни, че преди няколко години по време на недоволството срещу съдия Мирослава Тодорова е имало публични демонстрации, които обаче липсват при настоящия процес. Тя допълни, че подкрепа от страна на колеги на Ченалова не е видяла.
      Ако съдиите у нас продължават да бъдат зависими от политиците, съдебна реформа няма как да се състои, заяви от своя страна почерненият баща. Да, отидох в съда при разглеждането на мярката за неотклонение на съдия Ченалова, отидох, за да видя как ще се държи тя, да преценя нейния морал. За съжаление, не мога да кажа, че останахме доволни от видяното.
      Скандалната съдийка е оставила на свобода един масов убиец, смята Михаил Въжаров. Той се позова на информацията, че Илиян Тодоров е извършил повече от едно убийство. Почерненият баща цитира думите на Ченалова към убиеца на сина му – имаш 24 часа, моето момче, да напуснеш страната, давам ти шанс.
      Въжаров определи като огромна лъжа и скалъпените оправдания на съдийката, че досъдебното производство не си е свършило работата при експертизата на единия от ножовете на Илиан Тодоров.
      Той заяви, че преместването на Ченалова в търговско отделение след края на тяхното дело не е случайно. Родителите на убитото момче смятат, че й е било обещано това преместване, ако освободи Тодоров.
      Смятам, че подобни сделки се сключват не само с Ченалова, допълни почерненият баща. Той заяви още, че цялата известна на него информация е подадена във Висшия съдебен съвет.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ