неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЗЕМЯТА

          Отбелязваме Международния ден на Земята. Това е един от най-големите нерелигиозни празници, който се отбелязва от целия свят. Тази година мотото на празника е „Време е да дадем пример“, а целта е хората на планетата да се обединят в защита на околната среда.
          Официално празникът се отбелязва за първи път на 22 април 1970 г. в Канада и САЩ. През 1990 г. денят на Земята е обявен за международен, а страната ни отбелязва празника за първи път през 1993 година. България е и една от първите страни, които се присъединяват към международното честване на деня.
          През 1992 година, президентът на Република България по това време д-р Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Под Декларацията за пълномощие за живот на Земята се подписват над 30 хиляди български деца. На Конференцията на ООН през юни 1992 година Декларацията е връчена, а от следващата година България взима активно участие в отбелязването на Международния ден на Земята като дава приноса си за по-чиста и здравословна околна среда.
          По традиция на днешния ден всички регионални структури на Министерството на околната среда и водите организират различни инициативи и мероприятия като изложби, презентации, открити уроци и публични лекции на екологични теми, залесяване, озеленяване и почистване на зелени площи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ