събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОКТАЙ ЕНИМЕХМЕДОВ ВЛИЗА В ЗАТВОРА

      Бургаската окръжна прокуратура приведе в изпълнение присъдата на Октай Енимехмедов, който преди две години нападна Ахмед Доган. Енимехмедов е окончателно осъден за закана за убийство по хулигански подбуди. Той ще изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ в размер на 3 години и 6 месеца, потвърдено от Върховен касационен съд. От присъдата на Енимехмедов обаче ще бъде приспаднато времето, в което беше задържан и под домашен арест – около 2 години. Така реално той ще трябва да излежи около година и половина в затвора.

      Припомняме, че на 19 януари 2013 година беше извършен опит за атентат срещу настоящия почетен председател на ДПС Ахмед Доган. На Осмата национална конференция на ДПС Октай Енимехмедов се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу партийния лидер, но пистолетът засече.
      Енимехмедов беше осъден за закана за убийство по хулигански подбуди. Причината е, че и трите съдебни инстанции бяха категорични, че няма доказателства за опит за убийство. Експертизи потвърдиха, че с газовия пистолет това не е могло да се случи.
      Не са допуснати никакви процесуални нарушения от прокуратурата и няма основания делото да бъде върнато за ново разглеждане или Октай Енимехмедов да бъде оправдан, съобщи още ВКС.

      Докато осъденият излежава своята присъда, прокуратурата все още търси виновни за побоя, който беше нанесен на Енимехмедов от членове на партията след обезоръжаване на нападателя.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ