събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      РЗС „ПОСЕЧЕ“ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ (ВИДЕО)

      На извънредната пресконференция, свикана от партия РЗС, Янев беше категоричен в това, че съдебната система у нас трябва да претърпи сериозни реформи. Той допълни още, че няма нито един осъден енергиен министър за последните 25 години. Спорд лидера на партията това трябва да се промени и даде за пример нееднократно осъдени политици и хора от властта, визирайки случая с френския президент Никола Саркози.

      Поводът за свиканата извънредна пресконференция беше информация на БСП, според която бившият министър енергиен министър Румен Овчаров осъдил лидера на РЗС, понеже бил наречен от него „част от организирана престъпна група и част от най-зловещите енергийни мафиотски мрежи на прехода“.
      На пресконференцията беше представена графологична експертиза, доказваща, че подписът на съдията под мотивите по делото и подписът под присъдата не са идентични помежду си, или с други думи не са поставени от едно и също лице. Този скандал предизвика въпросителни за истинността на документа и мотивите към него, налагащи тази присъда.

      За този безпрецедентен случай са уведомени Главният прокурор и ДАНС с искане за щателно разследване.
      Яне Янев беше категоричен, че ако държавата не се справи с конкретния казус и енергийната мафия в нейната цялост, то лидерът на партията ще се обърне към външни правораздавателни органи.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ