събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДИЯ РУМЯНА ЧЕНАЛОВА ОСТАВА НА СВОБОДА

      Съдия Румяна Ченалова остава на свобода срещу парична гаранция от 8000 лева. Това реши Софийският апелативен съд.

      Според потвърденото днес решение на СГС прокуратурата е представила доказателства срещу магистрата единствено за документна измама. За останалите обвинения, разследващите не посочват в какво точно се изразяват нарушенията на Ченалова. В обвинителния акт не са отразени и какви са вредните последици, настъпили от действията на магистрата, отбеляза съденият състав.

      Разпитаните лекари са казали, че Ченалова не е искала от тях болничен лист с намерение да се крие от разследващите. Адвокатите на Ченалова подчертаха, че 8000 лева е твърде висока парична гаранция за стандарта на обвиняемата. Те поискаха намаляване на сумата и допълниха, че са били разпитвани много свидетели, които нямат отношение към делото, а самата Румяна Ченалова не е дала показания по случая.

      Веднага след юристите думата взе Ченалова, която се защити с думите, че няма доказателства за извършено от нея престъпление. Обвиняемата посочи, че се е запознала с материалите по делото едва вчера. Тя беше категорична, че паричната гаранция е по-висока от необходимото.
      „Явихме се коректно в ДАНС, но не пожелаха да ни разпитат. Вместо това са ме търсили в Стара Загора, точно в това време аз съм разговаряла с разпитващите в София“, обясни още Ченалова.

      Припомняме, че Румяна Ченалова е обвинена в длъжностно и документно престъпление. През януари тя беше отстранена като съдия за 6 месеца. Ченалова беше задържана на 14 април вечерта, след като по-рано същия ден беше обявена за общодържавно издирване.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ