събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДЪТ ЗАСЕДАВА ЗА СВОБОДАТА НА ЧЕНАЛОВА

          Софийският апелативен съд  заседава по делото на съдия Румяна Ченалова, която миналата седмица беше освободена срещу гаранция от 8000лв. Тогава Софийски градски съд реши, че няма достатъчно събрани данни за извършеното от нея длъжностно престъпление.
          Днес магистратите решават дали да върнат Ченалова обратно в ареста. Тя беше обвинена за длъжностно престъпление и съставяне на фалшив документ.
          Свидетелските показания, които са предоставени от прокоратурата показват, че има наличие на данни за извършеното престъпление подкуп. Това каза и съдия Веселина Ставрева, но липсва такова обвинение срещу Ченалова.
          Необходимостта обвиняемата да остане в ареста идват от посочените от първоинстанционния съд данни за извършено корупционно престъпление. Според прокуратурата най-тежката мярка за неотклонение е „задържане под стража“, тъй като Ченалова е била многократно уведомена, че трябва да се яви в съда, но не го е направила.
          Припомняме, че в сряда Висшият съдебен съвет изпрати на главния прокурор Сотир Цацаров шест папки с данни за съдия Ченалова, които са свързани с работата й като магистрат.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ