неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      УБИЕЦЪТ НА МАЛКИЯ ПЕТЬО ОСТАВА В АРЕСТА

          Пловдивският апелативен съд остави в ареста Цветан Пъков. Той е обвинен в убийството на шестгодишния Петьо Гевечанов, който прегази с лекия си автомобил на 14-ти април в Панагюрище.
          Постановлението на Пловдивския апелативния съд е окончателно. Според магистратите, от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че 44-годишният Цветан Пъков действително е извършил престъплението и има опасност същия да извърши ново.
          Покрусените родители на прегазеното момченце заявиха, че вярват в силата на правосъдието. Поне 30 години затвор трябва да е наказанието за причиняване на смърт на дете, споделят опечалените родители.
          Смъртта на Петьо предизвика вълна от протести и искания за законови промени, както и строги наказания за опасните шофьори на пътя. Преди два дни стотици хора се събраха на протест в Панагюрище и Пловдив в знак на съпричастност към близките на Петьо.
          Според Наказателния кодекс шофьорите, които са причинили телесна повреда или смърт при пътен инцидент, се наказват с пробация или със затвор до две години. Ако се докаже, че инцидентът е станал по непредпазливост, наказанието е до 6 години. „На толкова ли се оценява животът на едно дете?“, се пита опечаленото семейство.
          Цветан Пъков е осъждан през 2012 година за опит за унищожаване на чуждо имущество. Той е наказван 20 пъти по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ