петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОСЪДИХА БИВШ ДИРЕКТОР НА ЦРУ

          Дейвид Петреъс получи две години условна присъда и глоба от 100 000 долара. Той беше обвинен в това, че е предоставил секретна информация на своята приятелка журналистката Пола Бродуел, предаде Асошиейтед прес.
          Присъдата беше произнесена два месеца след като бившият директор се призна за виновен по обвинението за изнасяне на класифицирана информация.
          Генерал Дейвид Петреъс беше принуден да подаде оставка през 2012 година, когато стана ясно, че е имал извънбрачна връзка с журналистката Бродуел, която е написала и биографична книга за шефа на ЦРУ.
          В хода на разследването на министерството на правосъдието в компютъра на журналистката е бил открит значителен обем секретна информация. От прокуратурата заявиха, че през 2011 г. генералът й е дал осем тома класифицирани материали. Бившият шеф се извини пред съда за действията си и заяви, че очаква да започне нов етап от живота си, допълва Би Би Си.
          Петреъс беше изправен пред затвор от една година. През 2007 г. той беше начело на войските по време на войната в Ирак. Служил е и като командир на САЩ и силите на НАТО в Афганистан.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ