петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ГЪРЦИЯ ОТГОВОРИ НА КРЕДИТОРИТЕ СИ С „НЕ“

      Министърът на финансите в Гърция Янис Варуфакис заяви, че страната отговаря с твърдо „не“ на изискванията на кредиторите за по-строга политика, предаде РИА Новости.

      Той подчерта, че ако те налагат още по-големи икономии, Атина е категорична в отговора си – „не“. Варуфакис допълни, че заплахите на кредиторите са насочени към цяла Европа, а не само към Гърция конкретно, тъй като с действията си поставят под риск положението на страната в еврозоната и самият съюз.
      Гръцкият парламент прие спорно постановление, правещо трансферът на резервни фондове от обществени ведомства и местна власт към Централната банка в страната, предаде Франс прес.
      От опозицията остро разкритикуваха „Сириза“ за действията й, като ги обвиниха, че забавят преговорите и договорките с кредиторите и така поставят страната в риск. Постановлението цели да покрие спешните 3-милиардни финансови нужди на държавата в следващия половин месец. С това решение от властта очакват в хазната да постъпят 1,5 милиарда евро от обществени институции. По мнение на опозицията обаче това решение може да доведе до спиране строителството на пътища, болници и училища.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ