събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДЪТ РЕШАВА ЗА АРЕСТА НА АКУШЕРКАТА

      Софийски градски съд решава дали да остави зад решетките акушерката, която преби 4-дневната Никол с юмруци и стъклено шише. Прокуратурата повдигна обвинения в опит за убийство срещу Емилия Ковачева на 23 април. Днес ще се разглежда дали тя да бъде оставена с мярка „задържане под стража“, или да бъде освободена.

      Междувременно в „Софиямед“ вече тече проверка по случая от Министерство на здравеопазването, съобщи ресорният министър Петър Москов пред в-к „Дневник“.
      Самият Москов не може да си обясни случилото се, нито причините за него. Той заяви, че оставя жестокото насилие в ръцете на разследващите органи, за да бъдат установени мотивите за престъплението. Москов отбеляза, че лекарската професия е силно натоварена, свързана с много нощен и извънреден труд, което може да е довело до подобни действия на акушерката. По негови думи синдромът „burnout” или „емоционално прегаряне“, за който се спекулира като най-възможна причина за поведението на Ковачева, е много разпространен и типичен за хора от медицинския бранш. По думи на анализатори обаче това е информационно натоварване, което няма общо с професията на здравния работник.
      Вчера стана ясно, че Емилия Ковачева е дала като основен мотив за действията си това, че бебето плачело повече от другите. В медия „България днес“ изтече видео, предоставено от колежки на акушерката, в което се виждат бруталните действия на отстранената от длъжност Ковачева.
      В отделението по неонатология в „Токуда“, Никол е приета на следващия ден с черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и наранявания. За щастие състоянието на момиченцето към момента е стабилизирано, но то все още се намира в интензивното отделение на болницата.

      Емилия Ковачева е задържана за 72 часа. Днес магистратите ще решат – арест или свобода за подсъдимата.
      Очаквайте развръзка по случая!

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ