събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОКУРОР: ДЕЙСТВИЯТА НА АКУШЕРКАТА СА „ЗВЕРСКИ“

      Прокурорът по делото поиска налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на 40-годишната акушерка Емилия Ковачева, която нанесе побой над 4-дневната Никол в неделя срещу понеделник. Днес Софийски градски съд решава дали обвинената в опит за убийство ще остане в ареста.
      Прокурорът заяви, че акушерката е действала с изключителна ярост и садизъм към новороденото и определи побоя като „зверски“.
      Основното доказателство затова, са видеозаписите от камерите на отделението по неонатология. Те показват множество удари и душене, упражнени върху малката Никол в късните часове на нощта на 17 април.
      Все още не е готова психоекспертизата на Емилия Ковачева, която да покаже дали тя е невменяема или е действала съзнателно. Това е и основната теза, по която имат спорове двете страни на случая.
      Защитата се позова на това, че Ковачева е била уморена по време на дежурството си и има семейни проблеми, които са рефлектирали върху това поведение. По думи на адвоката тя живее в бедност и се грижи сама за двете си деца, тъй като неотдавна е останала вдовица. Това е и основния мотив за искането на защитата акушерката да бъде освободена.
      Адвокатът Владислав Янев определи по шокиращ начин действията на обвиняемата. „Целта на тези удари, ако допуснем, че са били нанесени, е била не да наранят бебето или да го убият, а да го успокоят. Тя е можела да го убие с един удар, ако е искала, но тя го е пошляпвала, за да го успокои“, заяви пред журналисти адвокат Янев.
      Защитата счита, че детето е било изнасяно от помещението, тъй като нараняванията му са се случили много по-късно след като тя си е тръгнала от смяна. Тезата, която адвокатите на Ковачева ще поддържат е, че побоят е бил нанесен от екипа на редовното дежурство на следващия ден.
      Близките на малката Никол не присъстваха в залата, а тези на подсъдимата отказаха коментар по случая.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ