събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      90 ВОЕННИ СА ИЗПРАТЕНИ НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ

      МВР съобщи, че от днес армията ще се присъедини към полицаите, които охраняват границата с Турция заради засиления бежански поток. Приблизително 90 военнослужещи от Сухопътните войски с над 30 специализирани машини ще се включат, за да помогнат на служителите на „Гранична полиция“. Основното задължение на армията ще бъде да превозва граничните патрули на труднодостъпните места и да ремонтира повредена техника.

      Бившият вътрешен министър Веселин Вучков настояваше за ангажиране на военнослужещите. Първоначално военният министър Николай Ненчев и президентът Росен Плевнелиев изявиха претенции заради опасения от дипломатически скандал с Турция, ако на границата има армия. В последствие Ненчев се съгласи армията военнослужещите да оказват само логистична помощ. В края на месец януари той каза, че на границата ще бъдат изпратени 180 души.
      Припомняме, че преди четири месеца на границата се обърна камион с 15 служители на гранична полиция, а шофьорът загина. Тогава беше взето решението армията да извозва граничните служители. Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че харчим много пари за бежанците. Допълни, че се положиха големи усилия в Средиземно море заради огромния брой жертви и че цяла Европа е разтревожена. Това от своя страна ще доведе повече бежанци у нас.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ