петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПЕТИМА БЪЛГАРИ В НЕИЗВЕСТНОСТ СЛЕД ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В НЕПАЛ

      25-годишният българин Александър Димитров вече трети ден е в неизвестност след разрушителното земетресение в Непал. За това съобщиха близки на момчето.
      Бащата на издирвания Христо Димитров изпрати негови снимки до медиите и алармира, че от три дни не може да се свърже със сина си.
      Притесненият родител заяви, че момчето е на стаж в туроператорска фирма от университета в Бреда, Холандия. Със сина си Христо няма връзка от петък. От ситуационния център на МвнР са дали телефона на посолството в Делхи, но и там не е установен контакт.
      Христо Димитров моли за съдействие всеки, който има информация за сина му Александър, като апелира МвнР да положат всички усилия и да окажат помощ на бедстващите българи в засегнатия район.
      В неизвестност са още Стоян Маринов и трите му деца, които са се намирали в Непал по време на земетресението и към момента няма връзка с тях. Последното съобщение от мъжа е от 25 април, 16:59ч.
      Във Фейсбук профила си тогава той споделя, че епицентърът на земетресението е бил до Покхара, която е старата столица на Непал. Всички хижари, водачи и носачи са били потресени и изненадани, защото за първи път са станали свидетели на подобна стихия.
      Българинът коментира, че са напуснали Базовия лагер на Еверест и това e допринесло за тяхното спасение. Друг късмет в тяхна полза е бил фактът, че не са се оказали близо до падаща снежна маса, а само са наблюдавали такава на няколко метра. Над тях е нямало стръмни канари, които да ги въвлевкат в стихийната въртележка.
      Мъжът пише, че се е чувствал като във филм, в който го преследва огромна ударна и снежна вълна.
      Маринов изказа огромни благодарности към спасителните екипи, които незабавно са им се притекли на помощ.
      Припомняме, че в събота сутринта разрушително земетресение в Непал отне живота на повече от 3200 души. Броят на ранените и загиналите продължава да расте.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ