събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      РЕФЛЕКСИТЕ НА БИТОТО ОТ АКУШЕРКА БЕБЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ

      Състоянието на бебето, което преди седмица постъпи в болница „Токуда“ с черепно-мозъчна травма и мозъчен оток, е стабилно към момента. Това заявиха от лечебното заведение днес. Рефлексите на малката Никол се възстановяват и тя вече може да се храни самостоятелно. Дали ще има нови усложнения обаче още е рано да се каже, допълниха лекарите на новороденото.
      На детето ще се прави ядрено-магнитен резонанс, за да бъде изяснено състоянието на нервната му система.
      Медиците, поели грижата за бебето, заявиха, че когато то е постъпило за пръв път при тях, е било изключително лошо. То е било с жълта кожа и не е спирало да плаче, въпреки усилията, положени от екипа.
      Междувременно Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви, че има неправомерно изтичане на информацията по случая. Записите от камерите, изтекли в медиите, е трябвало да бъдат иззети от прокуратурата и да бъдат използвани единствено от тях в хода на разследването, категорична беше още Бъчварова.
      Тя коментира още, че деянието е абсурдно и противоречи на морала и нормите на професионалната етика. По нейни думи трябва да се предприемат мерки за неутрализиране на подобни случаи.
      Припомняме, че 4-дневната Никол беше преместена в болница „Токуда“ след сигнал на „Софиямед“, че състоянието на новороденото е влошено. След преглед от страна на медицински екип става ясно, че бебето е пребито с множество удари и стъклено шише. От записи на видеокамери в „Софиямед“ се вижда, че те са били нанесени от акушерката на смяна Емилия Ковачева по време на нощното дежурство на 17 април.
      След като в събота съдът разгледа мярката за задържане на здравния работник, магистратите решиха тя да остане в ареста. Прокуратурата беше категорична, че действията й са зверски, а защитата заяви двусмислено, че Ковачева не е виновна за случая, като междувременно каза, че тя е „пошляпвала“ бебето, а не е искала да го убива.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ