събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      БИСЕРОВ ИМА 3 МЕСЕЦА ДА ДОКАЖЕ ЗАКОННОСТТА НА ИМУЩЕСТВОТО СИ

      България е сред страните-членки на Европейския съюз, които имат най-актуални закони за отнемане на незаконно придобито имущество. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева на тематична конференция. Тя посочи, че в страната ни имущество, придобито от престъпна дейност, може да се изземва още преди да е влязла в сила осъдителна присъда.

      Председателят на ресорната Комисия Пламен Георгиев посочи, че дейността на ръководената от него институция играе сериозна роля в борбата с престъпността. Той коментира и наложения запор върху имуществото на Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Те ще имат 3-месечен срок да представят пред Комисията доказателства за законно придобиване на средствата с неустановен произход. В хода на проверката е поискана информация от 7 европейски държави, включително Македония и Швейцария.

      Председателят на Асоциация „Прозрачност без граници“ Огнян Минчев заяви, че страните от Централна и Източна Европа страдат от различни дефицити, но най-голям е дефицитът на справедливост.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ