неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      „СОФИЯМЕД“ НЕ ПОЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА АКУШЕРКАТА

      Десет дни след инцидента с битото бебе, най-после управителят на МБАЛ „Софиямед“ д-р Йордан Пелев наруши мълчанието и даде кратка пресконференция. Той съобщи, че още на 20 април е получил информация от акушер-гинеколога Нецов, че състоянието на бебето се е влошило. Когато разбрали, че детето има травма на главата той наредил да направят веднага вътрешна проверка. Нецов твърди, че не са скрили нищо от органите на реда. Заяви още, че никога не е ставал свидетел на подобно нещо. „Ние мислихме, че някой просто е изтървал бебето“ – призна той. Благодарение на камерите, с които е оборудвана цялата болница, обаче е станала ясна истината.
      Трима души от служителите разглеждат видеото, сред които и Пелев, и виждат как акушерката Емилия Ковачева удря с шише по главата бебето. Това шокира всички и никой не можа да повярва, но въпреки това болницата не може да носи отговорност за случилото се, оправда се Пелев.
      На пресконференцията, лекарите съобщиха също, че болницата позволява да се работи по 24 часа, че това е по желание на служителите, и че не виждат нищо нередно в това!
      В нощта на трагедията, акушерката е била на подобна 24-часова смяна.
      Никога не е имало оплаквания срещу Ковачева, нито от родители, нито от персонала, съобщиха още от лечебното заведение. Досега тя не е имала абсолютно никакви нарушения и не е проявявала особености в характера.
      Състоянието на детето в момента е добро, а за всичко останало си има органи, които ще разследват, подчерта шефа на клиниката.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ