петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      15 МИЛИОНА ДОЛАРА ПОМОЩ ЗА НЕПАЛ ОТ ООН

      15 милиона долара помощ ще предостави ООН за пострадалите от разрушенията в Непал. Това се изясни вчера на публикувания отчет на Агенцията за координиране на хуманитарните помощи на световната организация.
      Последните данни сочат, че броят на загиналите е над 5000. Ранените са около 10 000. По информация на ООН земетресението е засегнало над 8 милиона жители на Непал, който е с население от 27 милиона души.
      Българите, намиращи се в засегнатите територии на Непал, няма да се възползват от полета на испанските авиолинии, който беше осигурен за тяхната евакуация, съобщиха от Министерството на външните работи. Във вторник стана ясно, че всички български граждани, които се намират в Непал и искат да напуснат страната, могат да направят това с испански самолет, който излита от летището в Катманду на 29 април в 08.00 ч. местно време.
      Всички българи, които са се свързали с министерството или с посолството на страната в Делхи, са го направили, за да съобщят, че предпочитат да пътуват с предварително планираните си полети.
      Български спасителни екипи с 11 обучени кучета са в готовност да окажат помощ на пострадалите от заметресението в Непал. Това информираха от Планинската спасителна служба към БЧК, макар до момента да няма получена молба от Световната организация на червения кръст.
      Междувременно бяха отчетени още две земетресения. Земен трус с магнитуд 4,4 по скалата на Рихтер е регистриран на територията на Босна и Херцеговина, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Няма данни за пострадали и материални щети. Земетресение с магнитуд 4,1 по скалата на Рихтер е регистрирано тази сутрин в Черно море с епицентър на изток от южната ни граница с Турция. Няма данни за пострадали на сушата, както и за материални щети.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ