петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ БЕЗРЕДИЦИ В БАЛТИМОР

      Безредиците в американския град Балтимор продължават пореден ден. В града е обявено бедствено положение, а днес и националната гвардия и полицаи се намесиха.
      Губернаторът на щата, Лари Хоган изпрати тази сутрин 2000 гвардейци и 1000 полицаи, за да се справи с положението. Припомняме, че безредиците в американския щат започнаха след погребението на 25-годишния Фреди Грей, който почина на 19 април, след като получил травма на гръбнака в полицейски арест.
      Само през вчерашния ден над 200 души бяха арестувани в щата, след като 5 сгради горяха, а над 140 автомобила бяха подпалени.
      В ситуацията се намеси и президентът Барак Обама, който заяви, че няма извинение за подобен тип насилие и участниците в безредиците трябва да бъдат третирани като престъпници.
      Анархията в щата може да доведе и до сериозни иконoмически загуби, съобщава местно издание. Предприятия и туристи може да решат да останат далеч от града заради новините за размириците.
      През годините на икономическа криза населението на града спадна от 1 милион до 622 000. Разпространението на наркотиците и съпътстващия ги висок брой на убийствата, достигащи 34 на 100 000 души, остават сред основните проблеми на града, отбелязва още изданието.
      В квартала, където е бил арестуван Фреди Грей, средната продължителност на живота е 69 години, каквато е и в Ирак и Казахстан.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ