събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ Е ПРЕД КОЛАПС СПОРЕД ГЕН. МИХОВ ОТ АБВ

      Българската армия по диагноза е пред колапс, тя се реформира и се самосъкрати, това заяви в интервю за БНР депутатът от АБВ и председател на парламентарната комисия по отбрана ген. Михо Михов.
      Ген. Михов коментира, че ако доверието към Българската армия се разклати, един от главните устои на държавата вече е рухнал. Той определи като неприемлива възможността България да плаща наем на друга държава, която да охранява въздушното й пространство.
      Ситуацията е също толкова тревожна и в другите ни войски. „Българският флот не може да участва в натовски корабни групи, а сухопътните войски ще се пазят заедно с МВР границата. Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов от своя страна предложи идеята България да предостави бази на НАТО срещу бартер със самолети на Алианса.
      На Консултативния съвет за национална сигурност при президента беше прието ненамаляването на бюджета за отбрана и плавното му увеличение до постигане на 2% от БВП в рамките на едно десетилетие. Също така Министерският съвет трябва да изготви и внесе в Народното събрание Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на страната.
      Съпредседателят на Националния фронт Красимир Каракачанов предложи идеята България да предостави бази на НАТО срещу бартер със самолети на Алианса.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ