петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ ПРОТЕСТИ В НЮ ЙОРК, БОСТЪН И БАЛТИМОР

      Вълна от протести заля Балтимор, Ню Йорк и Бостън заради полицейското насилие. Това са поредните демонстрации, предизвикани от прекомерната и неоправдана употреба на сила от полицията, станала причина за смъртта на невъоръжени чернокожи. Стотици граждани с плакати се противопоставят на полицейското насилие, в следствие на което след побой по време на арест загина 25-годишният американец Фреди Грей.
      В Ню Йорк американските граждани масово протестираха срещу полицейския терор с плакати: „Искам право на глас, а не насилие!”, „Слушайте!”, „Черният живот също има значение”. Полицията арестува около 60 души, след като стотици демонстранти се събраха на Юниън скуеър и се опитаха да пробият загражденията и да спрат движението. Протестиращи излязоха на Таймс скуеър и тръгнаха на север, блокирайки движението по Седмо авеню.
      В Бостън, Вашингтон и Минеаполис демонстрациите бяха по-малобройни. Протестът в Балтимор мина без инциденти. Демонстрантите скандираха „Те не могат да спрат, те няма да спрат, пратете ченгетата убийци в затвора!”. Училищата и магазините в града вече са отворени. Очаква се в петък полицията да предаде на прокуратурата изводите от вътрешното си разследване на обстоятелствата около смъртта на Грей, но тази информация няма да бъде оповестена публично.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ