сряда, 25.09.24
11.8 C
София
13 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      ПАРЛАМЕНТЪТ СТАНА ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ

      Над 5200 души от страната и чужбина са влезли с организирани групи в Народното само за 4 месеца, показва справка от администрацията на парламента. За сравнение с миналата година, образователните визити са само 109, а броят посетители е 4320 за цялата 2014.
      Най-честият въпрос, който задават гражданите, е къде сяда Бойко Борисов. Късметлиите, които влизат в сградата в дните без заседания, успяват да се снимат на премиерското място до трибуната в пленарната зала. Достъпът до нея в пленарните дни е забранен. Посетителите по линия на ГЕРБ настояват да се снимат с председателя на парламента Цецка Цачева, a в червените редици първа по популярност е Мая Манолова.
      Най-голямото недоволство сред гостите е фактът, че не може да се снимат за спомен от балконите на пленарната зала, докато в нея вървят дебати и гласувания. По правилник снимките от там не се допускат, тъй като светкавиците разсейвали народните избраници.
      Само в последните две седмици след великденската ваканция са минали близо 1000 гости в парламента. Депутати, заедно със симпатизанти се снимат за спомен на стълбите в северното крило на сградата или на трибунките за изявления.
      Заради местния вот наесен политиците от всички партии са се активизирали да покажат Народното събрание отвътре. Обиколката на парламента с лекция за историята на сградата и конституциите продължава 2 часа. В престоя е включено и наблюдаване на дебатите или парламентарен контрол в пленарна зала.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ