събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      РОЗИ ЗАМЕСТВАТ ПРИСЪСТВИЕТО НИ НА ПАРАДА В МОСКВА

      България изпрати 70 корена от рози за парада в Москва на 9-ти май. По случая беше организирано събитие пред Руското посолство в София.
      Преди внасянето на символичното българско цвете, младежки ансамбъл от Дупница поведе народно хоро. След танцовия поздрав облечените в традиционни български носии младежи предадоха 70-те корена рози на представители на Руското посолство.
      „От България – с Любов“: това беше посланието, съпътстващо цветята, които подарихме на Москва в знак на признателност от общата победа над хитлеро-фашизма във Втората световна война. От руска страна сами ще определят къде да бъдат засети розите.
      След тържественото поднасяне на цветята пред посолството се изви второ хоро, на което бяха поканени всички присъстващи над 50 души.
      Организаторите на събитието подчертаха, че тези рози са в знак на признателност на българското общество към Русия, макар на 9-ти май на парада в Москва да няма официално българско присъствие.
      Потърсихме за коментар организатора на събитието Александър Димитров относно отказа на президента Росен Плевнелиев да посети тържеството в столицата на Русия, но Димитров се въздържа от позиция по темата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ