петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      430 ИМИГРАНТИ БЯХА СПАСЕНИ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ

      Германия съобщи за спасяването на около 430 нелегални имигранти в Средиземно море при първата си мисия, с цел активизиране на европейските спасителни операции.

      Германският военен флот проведе първата си мисия след приетите наскоро от ЕС спешни мерки за овладяване на имигрантския поток и справяне с трафикантите. Вчера 250 души бяха намерени безпомощни в дървена лодка от фрегатата „Хесен“, на около 50 километра от бреговете на Либия.
      При подобна операция бойният кораб „Берлин“, който се намирал в района, пък взел на борда около 180 души на около 70 километра североизточно от Триполи.
      Предполага се, че бежанците най-вероятно ще бъдат закарани в италианско пристанище. Италия е една от тежко засегнатите от проблема европейски държави и е обявила, че няма възможност да се справя и центровете й за настаняване са заети.
      Припомняме, че миналият месец европейските лидери постигнаха съгласие да утроят финансирането на морските патрули и постигнаха напредък с плановете си за възможни военни действия срещу трафикантските мрежи. Причината подбудила тези мерки е смъртта на 800 души в корабокрушение в Средиземно море.
      Ежегодно стотици хиляди хора, предимно от Близкия Изток и Африка в стремежа си да избягат от размириците губят живота си, защото пътуват в ужасни условия. Те се стремят да достигнат Европа в търсене на по-добро бъдеще за тях и семействата им.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ