събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ГЕРМАН КОСТИН ОСТАВА В АРЕСТА ЗА ПОСТОЯННО

      Софийския градски съд остави в ареста Герман Костин. Срещу него беше повдигнато обвинение за убийството на Никита Леонтиев. Трупът на детето беше намерен в куфар край Пасарел.
      Вчера започна четенето на материалите по делото от адвоката на Костин. Доказателствата по делото са в 10 тома. Четенето продължи 7 часа.
      Наложената мярка задържане под стража за 72 часа изтече вчера. Прокуратурата внесе искане за постоянно задържане на обвиняемия. Мотивите на съда са, че Костин е опасен за оществото и има вероятност да се укрие.
      Съдът разгледа мярката за неотклонение във вторник, заседанието започна късно вечерта.
      По време на разпитите Костин твърдял, че не помни някои обстоятелства, защото бил пиян. Това твърдение беше взето под внимание от съда.
      Стана ясно, че Костин притежава фалшиви документи за самоличност, с които би могъл да се укрие.
      В съдебната зала стана ясно, че руският гражданин е бил офицер ветеран пребивавал в Афганистан, който може да разглоби пистолет за 3 секунди. Самият Костин се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село за неподчинение.
      Припомняме че следи от ДНК на Костин бяха намерени на кърпата, с която Никита е бил увит. Според прокуратурата това категорично доказва вината на задържания.
      Другото доказателство, с което разполага прокуратурата, са видео кадри от камери на „Пътна ифраструктура“ по пътя между София и Пасарел. На кадрите ясно личи маршрутът на Костин. Прокуратурата разполага и с разпечатка на използваните от него мобилни телефони. Чрез анализ на мобилното устройство, беше установено, че Костин е бил засечен в Пасарел.
      Никита е убит между 8 и 10 февруари, твърди още прокуратурата. Тялото на детето е престояло повече от месец край езерото в Пасарел.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ