събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВАСИЛЕВ РАЗПОЛАГА СЪС ЗАПИСИ ЗА ПЕРИОДА 2009-2012 Г.

      Фондът за гарантиране на влоговете не трябва да изплаща гарантирани размери на такива връзкарски влогове, а съответно, ако е изплатил по погрешка тези суми, той трябва да си ги поиска обратно. Това заяви относно казуса КТБ проф. Валери Димитров, финансист и бивш директор на Сметната палата в студиото на предаването „Здравей, България“ по Нова тв. При него е вредата, подчерта той.
      Ако Фондът е изплатил такива суми по погрешка, то те трябва да бъдат върнати. Квесторите дават информация за всички влогове, включително и за гарантираните такива.
      БНБ като част от специалния надзор понижи лихвите в банката. А връзкарските лихви нямат отношение към това. Те имат отношение към изплащането от страна на Фонда за гарантиране на влоговете. БНБ е имала намерение да оздрави банката, затова е намалила размера на лихвите, но това няма отношение с изплащането на сумите от страна на Фонда, подчерта той.
      Санкцията за тези договори е, че няма да си получиш гарантирания размер. Трябва да се предявят искове срещу лицата, получили гарантираните си размери, добави проф. Димитров.
      Става дума за лихви в размер на 4, 25-4, 50 на сто е нормалният лихвен процент у нас, заяви от своя страна Кольо Парамов, финансист. Тези хора с депозити в КТБ са получавали двойно по-високи лихви, тоест над 7 на сто.
      Днес започват разпитите на квесторите. Те трябва да кажат какво се е случило в КТБ и какво са направили те самите. Това е фундаменталният проблем на държавата. Те са получили указания от Иван Искров да фалират банката, категоричен беше той. Нека задържат Искров и тези хора, за да не правят още по-големи поразии. Пита се кой е поръчителят. Идеята беше да не се допусне Бойко Борисов да направи второ правителство. Аз няма да кажа кой е поръчителят, добави той. Квесторите са накарани от Искров да направят престъпление, това е. По всека вероятност има някаква зависимост, поради която извършват тази дейност. Обаче никой не иска да каже това на чист български език.
      Знае се, че всички които са посещавали къщата на Василев са филмирани. Нека той извади тези документи, за да разбере България какво се случва. Да, той ще изложи и самия себе си, каза още той.
      Става дума за периода от 2009 до 2012 година. Това са хора от политическия елит на страната, които са записани по време на важни разговори. Той има записи от всичките си срещи. Цялата политическа класа в момента е на тръни, заради Цветан Василев. И всички желаят той да е не в Белград, а в Панама или някъде другаде, смята Парамов.
      Трябва да се промени закона за банковата тайна. В ръцете на главния прокурор в момента е осветяването и пазенето на банковата тайна, подчерта в заключение той.
      Не мога да коментирам тези неща, заяви в коментара си относно чутото от опонента си проф. Димитров. Трябва да видим дали има реални факти. Но безспорно е, че Василев има отговорност за фалита на банката, каза в заключение той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ