петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЕКЗЕКУТИРАХА МИНИСТЪР В СЕВЕРНА КОРЕЯ

      Екзекутираха министъра на отбраната на Северна Корея Хьон Йон Чол. Причината е, че е бил обвинен в измяна, нелоялност и неуважение към лидера Ким Чен Ун, тъй като е заспал на военно събитие в неговото присъствие. Освен това министърът си позволявал да противоречи на диктатора.
      Севернокорейският министър на отбраната Хьон Йон Чол бил уволнен и след това екзекутиран от наказателен взвод, посочват южнокорейски медии. Той е в управлението на страната от юни 2014 г. От 2010 г. е член на ЦК на управляващата партия, а през 2013 г. е приет в политбюро. През април участва в конференция по сигурността в Москва.
      Стотици са присъствали на показната екзекуция на 30 април, извършена чрез разстрел с пушка, за което информираха служители на южнокорейското разузнаване на закрито заседание на парламентарна комисия.
      Припомняме, че от началото на годината в Северна Корея са екзекутирани 15 висши служители, като сред тях е и чичото на лидера. Най-честата причина е оспорване и уронване на авторитета на Ким Чен Ун.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ