петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАПОЧВА ФЕСТИВАЛЪТ В КАН

      Тази нощ ще бъде открито 68-то издание на един от най-престижните кинофестивали в света – фестивалът в Кан. Събитието ще бъде открито с филма “ на френската режисьорка Еманюел Берко – „С високо вдигната глава“, където
      една от главните роли се изпълнява от Катрин Деньов
      Фестивалът приключва на 24-ти май отново с френски филм – „Лед и небе“ на Люк Жаке.
      Тази година водещ на бляскавата церемония ще бъде френският актьор и музикант Ламбер Уилсън. Журито ще бъде представено в лицето на четирикратни носители на „Оскар” и „Златна палма” братя Коен, както и Джейк Джиленхал и Сиена Милър. Официалният плакат на форума тази година ще бъде с лика на Ингрид Бергман, по повод 100-годишнината от рождението й.
      Тази година 19 филма ще се борят за приза „Най-добър филм“. Очаква се вниманието на публиката да привлекат филми като документалният „Ейми“ на режисьора Асиф Кападиа. Той разказва историята на певицата Ейми Уайнхаус, която почина в апогея на славата си преди 4 години. Заснет е с помощта на нейните родители, които са предоставили кадри от детството на певицата.
      С интерес се очаква и премиерата на филма на Тод Хейнс – Карол, базиран на романа „Цената на солта“ на Патриша Хейсмит. Ще бъде представен и последния филм на Уди Алън – „Ирационалният мъж“.
      С „История за любов и мрак“ на фестивала ще дебютира като режисьор звездата Натали Протман. С интерес се очаква и „Лудият Макс: Пътят на яростта“, с който Джордж Милър възобновява собствената си поредица, която превърна Мел Гибсън в супер звезда през 80-те години на миналия век.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ