неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      ЧАСОВЕTE ПО КОРМУВАНЕ ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ

      Часовете по кормуване ще бъдат увеличени. Според министъра на транспорта Ивайло Московски сегашните 30 часа, които са отделени за взимане на шофьорска книжка, са малко и недостатъчни. Той е на мнение, че трябва да се върнат и полигоните по време на обучението по кормуване.

      Причината за тези предложения, които все още са в работен процес, са зачестилите жестоки катастрофи по пътищата. В момента задължителните часове за кормуване са 31, а за теоретичната част са отделени 40.

      Вариантите за увеличаване на практическите часове са те да станат 35, 40 или 50, но има много хора, които са против тези промени. Причината е, че по този начин се оскъпява шофьорският курс.

      От министерството на транспорта обмислят и идеята за въвеждането на полигони, с които може да се имитира управление на автомобила в различни метеорологични условия.

      От Асоциацията на фирмите за авто-мото подготовка са категорични, че увеличаването на часовете за кормуване няма да разреши проблема с неопитните шофьори. Според председателят на асоциацията Йонко Иванов 31 часа са абсолютно достатъчни за научаването на основните умения при шофиране. Истинският проблем за него е, че повечето фирми провеждат само около 20 часа обучение и по-този начин правят шофьорските курсове по-евтини.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ