неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      КРАЙ НА РАЗСЛЕДВАНЕТО НА УБИЙСТВОТО НА ВЕРОНИКА

          Разследването на убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова е в последната си фаза. От окръжната прокуратура във Велико Търново обявиха, че вече са събрали почти всички материали, необходими за подкрепа на обвинителната теза от съда.
          Готов е и назначеният ДНК анализ, а съдът е в очакване на последните резултати от още една експертиза. Предвижда се в рамките на месец обвинителният акт срещу 39-годишния Илиян Здравков да бъде внесен във Великотърновския окръжен съд.
          Припомняме, че Вероника беше убита на 28 февруари тази година.
      В последните няколко дни бяха разнесени слухове, че Илиян е бил открит мъртъв в килията си в затвора в Ловеч. От държавното обвинение заявиха обаче, че нямат такава информация. Говорителят на окръжната прокуратура Катерина Лещакова също заяви, че разследващите и наблюдаващият прокурор Цани Попов не са били уведомявани за такъв случай нито вчера, нито през някой от предходните дни.
      Адвокатът на Здравков Кирил Станчев категорично е отрекъл новината за самоубийството на клиента му. Оказало се, че слуховете били пуснати от друг затворник.
          Илиян Здравков беше арестуван в нощта на 5 срещу 6 март след опит да тегли пари от дебитната карта на Вероника. След задържането си той направи пълни самопризнания за престъплението, както и при последващ разпит пред съдия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ