петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      НАПРЕЖЕНИЕТО В МАКЕДОНИЯ РАСТЕ

          Обстановката в Македония е обтегната поради предстоящия масов протест в неделя. Вчера вечерта за пореден път стотици граждани изпълниха улиците на столицата и блокираха центъра на града. Причината за това е искането на оставката на премиера Никола Груевски, който управлява вече девет години. От Министерството на външните работи в България предупредиха българите да пътуват с повишено внимание, поради очакваните размирици.
          От няколко дни македонската полиция не позволява на протестиращите да се доближат до правителството. След като снощи за пореден път не бяха допуснати до сградата, гражданите се отправиха към парламента, където продължиха да апелират за оставка на правителството, като призоваха и за освобождаване на задържаните протестиращи.
      Преди няколко дни бяха разпространени скандални записи, от които стана ясно, че македонският премиер Никола Груевски си поръчва Мерцедес за 575 000 евро по каталог.
          В Струмица пък имаше протести срещу лидера на Социалдемократическия съюз Зоран Заев. Сънародниците му го упрекват, че в деня на траур е отишъл да се снима в Куманово.
          Припомняме, че срещу Заев беше повдигнато обвинение за искане на подкуп, след като в социалните мрежи беше изтекъл видео запис, на който се чува как той претендира за 200 000 евро от бизнесмен от Струмица за приватизация на терен. 100 000 лв. щяли да бъдат за изграждане на храм, а останалите – за Заев.
          Към момента оставки са подали само вътрешният министър Гордана Янкулоска, министърът на транспорта Миле Янакиевски и директорът на Управлението по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков.
      Премиерът Никола Груевски обаче отказва да подаде оставка.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ