петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      БОРБА СРЕЩУ ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМНИЦИ

          Специално направени брошури ще информират как да се предпазим от телефонните измамници. Кампанията срещу престъпниците тръгва от Благоевград, като указанията ще се разпространяват от доброволци.
          Инициативата е насочена главно към по-възрастното поколение, тъй като то най-често е сред потърпевшите. Брошурата описва видовете телефонни измами, сред които са „спешна операция“, „получаване на колет“, „внасяне на гаранция“, „печалба от томбола или телевизионна игра“, „баене за разваляне на магия“, „предоставяне на социални помощи“ и „ремонт на жилище по програма на Европейския съюз“, „заем на познат“, „наемане на квартира“ и т.н.
      Информационната кампания посочва начините, по които може да се предпази всеки, който се усъмни в някои от изброените измами.
          В брошурите пише, че първото най-съществено нещо е да се свържем с телефон 112, който се набира безплатно и е за цялата страна. След това е редно да се обадим на наши близки, роднини или приятели. Не трябва да съобщаваме личните си данни или банкова сметка.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ