петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      КУЛМИНАЦИЯ НА ПРОТЕСТИТЕ В МАКЕДОНИЯ

          Македония се готви за голям антиправителствен митинг днес. Хиляди граждани ще излязат по улиците на Скопие, за да поискат оставката на премиера Никола Груевски. Срещу него бяха отправени обвинения в корупция, незаконни подслушвания и други злоупотреби. Опозицията заяви, че иска мирен протест. Не е ясно обаче как ще премине той.
          Груевски беше заявил, че няма намерение да се оттегля или да приема съставяне на преходно правителство, както и че чувства за свой дълг намирането на решение как страната да върви напред.
          Албански интелектуалци също призовават за участие в протестите срещу Никола Груевски. Очаква се да присъстват представители на различни политически формации, граждански сдружения и политически партии както от албанския, така и от македонския политически блок.
          Междувременно се готви и контрапротест в подкрепа на премиера, който ще се състои в понеделник.
          Припомняме, че политическото напрежение в страната ескалира след разпространяването на записи, които уличават властта в корупционни схеми и криминални договорки.  Начален тласък на протестите даде критиката заради акцията в Куманово, при която загинаха осем полицаи, а градът беше превърнат в бойно поле.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ