четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      ОТКРИХА ВТОРА ЧАСТ НА „АЛЧНИ ЗА СПОРТ“

          Естакадата под още един столичен мост вече е с ликове на родни спортисти. Образите на олимпийския ни и световен шампион по шорттрек Евгения Раданова  и състезателя по свободна борба Валентин Йорданов ще красят моста между Околовръстния път и Симеоновско шосе в София. Графитите са част от инициативата „Алчни за спорт“, провеждана във връзка с програмата София – европейска столица на спорта 2018 г.
          Инициативата носи името „Снимай се с шампион“ и е организирана от сдружение „Алчен за спорт“. Проектът е финансиран от Столична община като за него са отделени 3400 лв. Инвестициите в спорта тази година възлизат на 5,5 млн. лв. Авторът на творбата на естакадата е Илиян Михайлов.
          Проектът има за цел да прослави българските спортни шампиони. Изборът за изрисуването на тези личности има за цел да мотивира младите да практикуват спорта във всичките му форми.
          Обрисуването на естакадите на моста при Околовръстното е втората част от проект „Алчни за спорт“. При първата бяха изобразени легендата във високия скок Стефка Костадинова и многократният медалист по спортна гимнастика Йордан Йовчев. Графитите с техни ликове са създадени под „Моста на влюбените“ до НДК.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ