петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      КАКВО СЕ СЛУЧВА В МАКЕДОНИЯ?

       

      Истината е, че липсва ентусиазъм в големия митинг в Македония. Това заяви проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, в студиото на сутрешния блок по Нова тв в коментара си за събитията на територията на съседната ни държава. Това са хора, мотивирани единствено от желанието да не си изгубят работата. Ако утре не си на работа как няма да отидеш, това си е една разходка до Скопие, заяви иронично той.

      Македония си остава една българска провинция. Нищо по-различно от случващото се у нас не се случва на територията на Македония, категоричен беше той. Македония е един изкуствен политически проект, а това е основният проблем на страната. Цялата страна е построена върху една политическа лъжа, подчерта той. Димитров каза, че единственият изход за страната е скъсване с този политически модел и с македонизма като система.

      Отново по български няма разлика между Зоран Заев и Груевски. Познавам и двамата. Те казват – знаем, че сме по произход българи, но ако го признаем публично, то ще станем политически трупове.

      Има си модел. Моделът е даване на българско гражданство и идване у нас. По този начин много герои на македонизма дойдоха на територията на страната ни. Груевски е работил и в Мултигруп, той може да вземе даже и българска пенсия. Много македонски политици и министри дойдоха у нас и взеха българско гражданство, за да се спасят от правосъдието в Македония, обясни проф. Димитров.

      Груевски може да си взема едно хотелче на морето и да развежда македонски туристи. Аз лично мога да го уредя в Созопол. Не се смейте, призова Димитров водещите на сутрешния блок Ани Цолова и Виктор Николаев след последните си думи.

      Димитров коментира и речта на Станишев на територията на Македония. Той каза, че политикът е останал неразбран поради избора на език, на който да агитира, а именно – английския. Ако бил избрал български, щях да привлече вниманието на населението в страната, категоричен беше той. Димитров припомни, че корените на Станишев са именно от егейската част на Македония.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ