петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ИРАК СЪБИРА ДОБРОВОЛЦИ СРЕЩУ ИД

      Иракското правителство призова доброволци да се включат в борбата с Ислямска държава и да помогнат за възвръщането на завладяния от екстремистите град Рамади.
      Управляващите започнаха доброволната кампания, за да се попълни недостига в отрядите в западната част на провинцията Анбар.
      Хиляди избягаха от Рамади, след като в неделя градът беше завзет от ИД.
      Междувременно, съветът за национална сигурност в САЩ обяви, че обмисля, как най-добре да подкрепи местните сухопътни сили. Някои от мерките може да включат ускоряване на обучението и въоръжението на местните племена и подкрепа на водената от иракското правителство операция за възвръщане на завладяния град.
      Президентът Барак Обама изрази подкрепата на САЩ към иракския премиер Хайдер ал Абади .
      По данни на ООН около 25 000 души са избягали от района през последните дни. Голяма част от тях са принудени да спят под открито небе. Бунтовниците от ИД учредяват отбранителни позиции в самия град, информираха очевидци. Паралелно с това улиците на Рамади са запустели, макар някои магазини да са принудително отворени под натиска на войниците на ИД. Терористите претърсват за симпатизанти на правителството от врата на врата и изхвърлят телата в река Ефрат, съобщават още местни жители.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ