събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЛАВРОВ: РУСИЯ Е ГОТОВА ДА СЪТРУДНИЧИ СЪС ЗАПАДА

      Русия е готова да сътрудничи със Запада, обяви руският външен министър Сергей Лавров. Според него в международната обстановка продължава натрупване на фактори на нестабилност. Политикът заяви, че украинската криза е главният проблем пред подобряването на международните отношения.
      Според Лавров срещите с международните партньори вещаят положителни промени. Той посочи като единствен реалистичен път за решаване на кризата в Украйна започването на пряк диалог между Киев, Донецк и Луганск.
      В същото време секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна
      Александър Турчинов призова Запада да блокира руските кораби през Босфора и да изключи Русия от финансово-платежната система SWIFT. Туринчов отново обвини Кремъл, че разполага ядрено оръжие в Крим. Той призова към взаимодействие и сестемна координация в усилията на всички водещи страни в света.
      Украинският президент Петро Порошенко заяви, че Украйна се намира в „истинска война“ с Русия, която може да ескалира всеки един момент. Той добави, че по време на конфликта са убити 1 800 украински войници и 7 000 мирни граждани.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ