неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПОЛИЦИЯТА БЛОКИРА БУРГАСКО ЗАРАДИ БАНКОВИЯ ОБИР

      Бургаска област под засилено полицейско присъствие. Причината е вчерашния обир посред бял ден на айтоски клон на банка Уникредит Булбанк от въоръжени мъже. По неофициални данни откраднатата сума възлиза на 40 хил. евро.
      От полицията заявиха, че са разположили екипи и в съседни области. За проверка са спирани най-вече мотори, заради факта, че обирджиите са използвали такова превозно средство при престъплението вчера.
      Кметът на града Васил Едрев заяви, че хората са притеснени от случващото се, тъй като Айтос е сред градовете с най-ниска престъпност. Той беше категоричен, че са взети всички необходими мерки за осигуряване безопасността на гражданите.
      По непотвърдена информация, парите откраднати от въоръжените мъже, са незначителни – между 20 и 40 хил. евро. Целта на обирджиите е била по-крупна сума, но нещо се е объркало, заяви експертът по сигурността Славчо Велков пред Нова ТВ. Мотивите за това съмнение са, че са използвани крайни мерки за извършване на грабежа.
      Припомняме, че вчера по обяд двама въоръжени мъже в черни дрехи и с каски на главите са влезли в айтоския клон на банката, намиращ се в центъра на града, извикали са „Всички на земята!“ и са произвели изстрел във въздуха, за да сплашат присъстващите служители и клиенти. По неофициални данни на охранителя на сградата, извършителите са използвали автомати. Няма пострадали от инцидента.
      Въоръжените са взели пари единствено от касата на банката, трезорът е останал непокътнат.
      От Окръжната прокуратура в Бургас водят разследване за вида на оръжието и точната сума, която е открадната.
      От видеокамерите на банката разследващите са се сдобили с регистрационния номер на мотора, с който са избягали извършителите. Регистрацията му е софийска.
      По случая е образувано досъдебно производство.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ