събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      „ДЕН НА ТИШИНАТА“ ЗА ПОЛША

      Ден на тишината започна в Полша по повод втория тур в надпреварата за държавна глава между сегашния президент Бронислав Коморовски и съперника му от опозиционната партия „Право и справедливост“ Анджей Дуда. Забранени са всякакви форми на агитация, провеждане и разпространяване на социологически проучвания, публикуване на рейтинг на кандидатите, както и обсъждане на техните програми.
      Държавната избирателна комисия на Полша е заявила, че при нарушаване на режима на „тишината“ ще бъдат налагани глоби, достигащи 1 000 000 полски злоти или 275 000 долара.
      На първия тур на изборите преди две седмици, се очакваше Комаровски да отбележи преднина, но основният му опонент, консерваторът Дуда го изпревари с 1%.
      Припомняме, че след разгласяването на резултатите, Коморовски прие спокойно новината, като наблегна на това, че трябва да се вслуша в гласа на избирателите в името на демокрацията. Той не пропусна да изрази увереност в победата си на втория тур и покани Анджей Дуда на дебат за външната политика и други важни за Полша въпроси.
      Междувременно след телевизионен дебат между двамата кандидати, Коморовски спечели още привърженици. Сега няма разлика между двамата кандидати. Според социологическо проучване шансовете им за победа на втория тур на изборите, които ще се проведат утре, са равни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ